Bericht versturen
Nieuws
Huis > nieuws > Company news about Wat te doen als de SMT-pick-and-place-machine materialen abnormaal gooit?
Gebeurtenissen
Contacteer ons
86-731-8550-4064
Contact opnemen

Wat te doen als de SMT-pick-and-place-machine materialen abnormaal gooit?

2023-04-19

Het laatste nieuws van het bedrijf over Wat te doen als de SMT-pick-and-place-machine materialen abnormaal gooit?

laatste bedrijfsnieuws over Wat te doen als de SMT-pick-and-place-machine materialen abnormaal gooit? 0

SMT pick and place machine werpmateriaal verwijst naar de bovengenoemde werpactie die niet blijft plakken na het absorberen van het materiaal in het productieproces van de SMT-industrie, het werpen van het materiaal in de werpdoos of andere plaatsen, of het uitvoeren van de bovenstaande werpactie zonder het materiaal absorberen.

 

 

Het materiaalverlies veroorzaakt door het gooien van materialen verlengt de productietijd, vermindert de productie-efficiëntie en verhoogt de productiekosten.

 

Het gooien van materiaal van de pick-and-place-machine is een veel voorkomend verschijnsel bij de werking van de pick-and-place-machine, of het nu gaat om binnenlandse of geïmporteerde pick-and-place-machines, het fenomeen van materiaalwerpen.Als de werpsnelheid echter hoger is dan het standaardniveau, betekent dit dat de pick-and-place-machine defect is en dat er een manier moet worden gevonden om het probleem op te lossen wanneer de werpsnelheid te hoog is.

 

laatste bedrijfsnieuws over Wat te doen als de SMT-pick-and-place-machine materialen abnormaal gooit? 1

Door de SMT-industrie erkende standaard voor het gooien van pick-and-place-machines

Klasse A-materiaal (IC-klasse) is 0

Klasse B-materialen (transistordiodes) zijn 1‰

Klasse C-materiaal (chipmateriaal) is 3 ‰

 

De meest voorkomende redenen voor het abnormaal uitwerpen van materiaal van de pick-and-place-machine zijn voornamelijk: verstopping van de spuitmond, slecht zicht, onjuiste invoer, gebrek aan luchtdruk, verkeerde componentparameters, slechte componenten en vervorming van de feeder.

 

Dus hoe moeten we het probleem oplossen van het weggooien van abnormaal materiaal in de dagelijkse productie?

 

1

 • Reden: het zuigmondstuk van de SMT-pick-and-place-machine is vervormd, geblokkeerd en beschadigd, wat resulteert in een gebrek aan luchtdruk, luchtlekkage, wat resulteert in het onvermogen om materialen te absorberen, materialen verkeerd terug te halen en materialen te gooien omdat ze niet kunnen worden geïdentificeerd.
 • Tegenmaatregelen: Controleer, reinig en vervang de zuigmond regelmatig.

 

2

 • Reden: SMT-pick-and-place-machine heeft slecht zicht, de visuele of laserlens is niet schoongemaakt, er zijn diversen die de identificatie verstoren, de identificatielichtbron is onjuist geselecteerd en de intensiteit en grijsschaal zijn niet voldoende, en het identificatiesysteem kan gebroken zijn.
 • Tegenmaatregelen: reinig en veeg het uiterlijk van het identificatiesysteem schoon, houd het schoon en vrij van allerlei zaken, enz., pas de intensiteit en grijstinten van de lichtbron aan en vervang de componenten van het identificatiesysteem.

 

3

 • Reden: de pick-and-place-machine bevindt zich niet in het midden van het materiaal en de hoogte van de pick-up is onjuist (meestal is deze gebaseerd op de 0,05 mm naar beneden drukken na het raken van nul) om een ​​afwijking te vormen.De pick-up is niet correct en er is een offset.De gegevensparameters komen niet overeen en worden door het identificatiesysteem als ongeldig weggegooid.

 

4

 • Reden: de luchtdruk van de pick-and-place-machine is onvoldoende, het kanaal van de vacuümluchtleiding is niet glad, er is een geleider die het vacuümkanaal blokkeert of het vacuüm lekt, waardoor er onvoldoende luchtdruk is en het materiaal niet kan worden opgepakt of valt op de weg om te plakken na het oppakken.

l Tegenmaatregelen: stel de steile helling van de luchtdruk af op de vereiste luchtdrukwaarde van de apparatuur (zoals 0,5 ~ 0,6 MPa), reinig de luchtdrukleiding en repareer het lekkende luchtpad

 

5

 • Reden: De parameterinstelling van het onderdeel in het gewijzigde SMT pick-and-place-machineprogramma is onjuist en komt niet overeen met de parameters zoals de grootte en helderheid van het binnenkomende materiaal, wat resulteert in identificatiefouten en weggooien.
 • Tegenmaatregelen: wijzig de componentparameters en zoek naar de beste parameterinstellingen van de component.

 

6

 • Reden: de binnenkomende materialen van SMT-chipcomponenten zijn onregelmatig en het zijn niet-gekwalificeerde producten zoals pin-oxidatie.

Tegenmaatregelen: IQC levert goed werk bij de inspectie van inkomende materialen en communiceert met leveranciers van onderdelen over defecte producten.

 

7

 • Reden: de positie van de feeder van de pick-and-place-machine is vervormd en de invoer van de feeder is slecht (het rateltandwiel van de feeder is beschadigd, het gat van de materiaalband zit niet vast aan het rateltandwiel van de feeder , er zijn vreemde voorwerpen onder de feeder, de veer is aan het verouderen, of elektrische storing), resulterend in materiaalstoring of slechte materiaalverwijdering en schade aan de feeder.
 • Tegenmaatregelen: stel de feeder af, reinig het feederplatform, vervang beschadigde onderdelen of feeders.

laatste bedrijfsnieuws over Wat te doen als de SMT-pick-and-place-machine materialen abnormaal gooit? 2

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China SMT-Oogst en Plaatsmachine Leverancier. Copyright © 2021-2024 charmhighsmt.com . Alle rechten voorbehoudena.