Bericht versturen
Nieuws
Huis > nieuws > Company news about Wat zijn de Voorzorgsmaatregelen en de Details voor de Oogst en de Plaatsmachineverrichting van SMT?
Gebeurtenissen
Contacteer ons
86-731-8550-4064
Contact opnemen

Wat zijn de Voorzorgsmaatregelen en de Details voor de Oogst en de Plaatsmachineverrichting van SMT?

2023-04-13

Het laatste nieuws van het bedrijf over Wat zijn de Voorzorgsmaatregelen en de Details voor de Oogst en de Plaatsmachineverrichting van SMT?

Het materiaal van de kernproductie in het SMT-productieproces is de SMT-oogst en plaatst machine. Al productiemateriaal wordt ontwikkeld rond de SMT-oogst en plaatst machine. Tegelijkertijd, zijn de SMT-oogst en de plaatsmachine ook een verfijnd geautomatiseerd productiemateriaal, dat aan een robot gelijkwaardig is. Als de oogst en plaatsmachine ontbreekt, kan al werk in de SMT-productieworkshop slechts worden tegengehouden, zodat moet de verrichting van de SMT-oogst en machine plaatsen de verrichtingsvoorzorgsmaatregelen onthouden. Charmhigh delen de Elektromechanische high-end binnenlandse oogst en plaatsmachines de voorzorgsmaatregelen en de details van SMT plukken hier en plaatsen machineverrichting. heb die?

 

laatste bedrijfsnieuws over Wat zijn de Voorzorgsmaatregelen en de Details voor de Oogst en de Plaatsmachineverrichting van SMT?  0

 

Eerst, wat zijn de voorzorgsmaatregelen en plukken plaatsen de details voor de verrichting van SMT en machine?

 

1. De controle of er onzuiverheden zijn en de buitenlandse voorwerpen binnen SMT plukken en machine plaatsen, en maakt op tijd hen schoon als er om het even welk zijn;

2. Controle of de voeder abnormaal wordt geplaatst;

3. Controle of de status van de pijpconfiguratie abnormaal is;

4. Controle of het veiligheidsschild abnormaal is;

5. Controle of er onveilige veiligheidsgevaren rond het materiaal zijn;

6. Eerst, volgens de beschrijving van de veiligheids technische verrichting van SMT-materiaal, zetten de SMT-oogst en plaatsmachinevoeding, de controle of de luchtdruk en de nominale spanning normaal zijn, en dan het aan;

7. Ten tweede, moeten wij controleren of de vacuümdruk van de de oogst en de plaatsmachine van SMT aan de vereisten van het materiaal voldoet. De vacuümwaarde van de oogst en plaatsmachine is gewoonlijk rond 5.5bar;

8. Zet de oogst aan en plaats machine servosysteem;

9. Keer de assen van x en y-van de oogst terug en plaats machine aan de aanvankelijke positie van het bronpunt;

10. Volgens de breedte van de PCB-kringsraad, pas de breedte van het gidsspoor van het transmissiesysteem van de SMT-oogst aan en plaats machine. De breedte van het gidsspoor groter dan de PCB-breedte door 1mm moeten zou zijn, en tegelijkertijd ervoor zorgen dat PCB vrij op het gidsspoor glijdt;

11. Opstelling het plaatsende apparaat van PCB tegelijkertijd.

 

Ten tweede, voorzorgsmaatregelen voor veilig gebruik van SMT-oogst en plaatsmachine.

1. Wanneer de machine in verrichting is, wordt het niet toegestaan om het hoofd, handen, en andere delen in de machine uit te breiden.

2. Wanneer het veranderen van materialen, ben zeker om de machine tegen te houden en de veiligheidsdeur te openen, of de noodsituatieschakelaar te drukken aan veranderingsmaterialen.

3. Als er een noodsituatie is, druk de noodsituatieschakelaar eerst, en breng dan de materiaaltechnici op de hoogte om het op te lossen.

 

Ten derde, voorzorgsmaatregelen voor het bijtanken verrichting van SMT-oogst en plaatsmachine

Wanneer het veranderen van het materiaal van de de oogst en de plaatsmachine van SMT, is het noodzakelijk om het uit elkaar plaatsen van het materiaal te zien. De standaardafstand tussen het gat en het gat op de materiële riem is 4mm, en het uit elkaar plaatsen van het algemene materiaal is 4mm. De speciale materiële verpakking hangt van hoeveel gaten af er tussen de materialen zijn om de afstand tussen de materialen te bepalen.

 

Vooruit, kwesties die aandacht before and after lading vergen wanneer het veranderen van de lijn van SMT-oogst en plaatsmachine.

1. Alvorens te voeden, maak de Voederlijst en de controle schoon of er componenten of andere sundries onder de Voeder zijn die de Voeder om veroorzaken af te wijken. Als er zijn, verwijder hen.

2. Na het laden van het materiaal, gebruikt de controle of het materiaal op zijn plaats is, en de bewegende lens om te controleren of de voeder uit positie is.

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China SMT-Oogst en Plaatsmachine Leverancier. Copyright © 2021-2024 charmhighsmt.com . Alle rechten voorbehoudena.